Sunday, 03 July, 2022

single post

  • Home
  • Power Gain met aangepaste auto-deuntjes
auto tuning
Auto

Power Gain met aangepaste auto-deuntjes

Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare geprogrammeerde lees alleen geheugenchip op het besturingssysteem van een voertuig, computer of een andere machine om betere prestaties te bereiken, of het nu verhoogd is, de emissies van de stroomzitting, of verbeterde brandstofefficiëntie. Vaak kan chiptuning worden gedaan door DIY-enthousiastelingen met minimale of geen ervaring. Ze kunnen een auto wijzigen die een geheel nieuwe motor heeft geharsteld of geïnstalleerd met een nieuwe transmissie- of cilinderkop, of ze kunnen tune-ups uitvoeren op prestatievoertuigen zoals sportwagens of raceauto’s. Chip-tuning is niet illegaal in vele staten, maar is erg gevaarlijk en moet worden overgelaten aan een professional bij het uitvoeren van dit type modificatie. Ontdek het als je een chip-tuning van jezelf moet doen voordat je aan de slag gaat.

In de Verenigde Staten mogen voertuigfabrikanten geen wijzigingen aanbrengen in de elektronische besturingsmodule (ECM) van een voertuig. De enige uitzondering hierop is wanneer een voertuig wordt verkocht aan een consument en het voertuig zo wordt gewijzigd dat het als een tourvoertuig wordt beschouwd. In dit geval kan de chipafstemming het voertuig worden uitgevoerd.

Bijna alle moderne auto’s hebben een computergestuurd ontstekingssysteem dat een variabele timingmechanisme, brandstofinjectie, ontstekingspoelen en brandstofafgifte aan de motor omvat. De ontstekingsspoelen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal dat op of in de buurt van de bougies is geïnstalleerd. Als u besluit om een chip-afstemming op uw voertuig uit te voeren, moet u bougies die van dezelfde grootte als de ontstekingspiralen verkeren of installeren of installeren. Mogelijk moet u ook de tappart-klep of inkleurbare brandstofinjectie-klep wijzigen die overeenkomt met de grootte van de bougies.

Veel mensen die chiptuning uitvoeren, zullen de timingpoelie upgraden, zodat de motoren beter klinken of meer kracht hebben.

Niet alle voertuigbezitters zijn op de hoogte van deze stap, maar het is erg belangrijk. Zorg ervoor dat u een oliekit aanschaft die overeenkomt met de fabrikant van de mappersmotor. Oliefilter en radiatorslangen moeten hetzelfde of ten minste hetzelfde type zijn. De meeste van de aftermarket-voertuigtuners zullen u ook vertellen dat u tegelijkertijd het oliefilter kunt wijzigen. Het oliefilter is voor het smeren van de bewegende delen die zich onder de kap bevinden. Het helpt ook om vuil en puin uit de luchtreiniger te houden die van invloed kan zijn op de prestaties van de motor.

De meeste auto-onderdelen-dealers helpen u bij het bepalen van de beste brandstofmix, voorraad of met fiches en er zijn veel variabelen die u moet overwegen bij het wijzigen van het brandstofmengsel. Vraag de professional altijd over de specifieke instructies en beveel de juiste brandstofmix aan die de prestaties van uw auto zal verbeteren. Het is een goed idee om enkele chip-tuning-boeken te raadplegen omdat ze u een gedetailleerde beschrijving geven over de brandstofcombinatie die u moet gebruiken.

U moet nooit het brandstofproces starten, tenzij u volledig vertrouwd bent met de stappen. Het veranderen van de brandstof op het verkeerde moment zal alleen uw auto beschadigen en de mogelijkheid om het te repareren, is bijna onmogelijk.

De laatste stap is om de carburateur af te stemmen omdat de meeste chiptuners een carburateur aanbevelen die een hogere lift heeft. De reden hierachter komt omdat het grootste probleem dat de meeste voertuigen hebben het gebrek aan machtsversterking is met de verhoogde brandstof. Als je prestatieverspanen gaat gebruiken, moet de carburateur niet alleen een hoge lift hebben, maar moet ook van de rechterdiameter zijn die overeenkomt met de grootte van de chip. De uiteindelijke tip is om ervoor te zorgen dat u uw chips van tevoren opruimt, omdat dit u zal helpen om ze goed af te stemmen. Een schone gechipte carburateur stelt u in staat om de meeste kracht voor uw investering te krijgen.

Vraagt ​​u zich af wat ChipPerformance chiptuning voor uw voertuig kan betekenen? Klik hier

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter