Friday, 30 September, 2022

single post

  • Home
  • Tips voor het kiezen van een makelaar bij het kopen van een huis
Woningen

Tips voor het kiezen van een makelaar bij het kopen van een huis

Makelaar

Tips voor het kiezen van een makelaar bij het kopen van een huis

De beste manier om een goede makelaar te kiezen, is door er een te vinden die ervaring heeft in uw regio. Het is niet ongebruikelijk dat een makelaar op verschillende gebieden werkt en ervaring heeft met een breed scala aan soorten onroerend goed. Het is belangrijk om bij het kiezen van een makelaar rekening te houden met uw behoeften en budget en altijd om feedback te vragen. Hoe meer u een makelaar kunt vertrouwen, hoe beter. Hieronder vindt u enkele tips voor het kiezen van de juiste makelaar:

Met een multibureauregeling kiest u zelf uw makelaar, zodat alle makelaars hetzelfde doel nastreven meer info. Dit is handig in gevallen waarin u moeite kunt hebben om tussen agenten te kiezen of wanneer de informatie die door één agent wordt verstrekt niet overtuigend is. Het is ook handig om een multi-bureau te kiezen, omdat u dan meerdere agenten in verschillende gebieden kunt kiezen. Idealiter is uw makelaar gevestigd in verschillende gebieden van de postcode waar u woont, zodat u kunt kiezen uit makelaars die gespecialiseerd zijn in dat gebied.

Een goede makelaar kan u ook helpen bij het bepalen van de prijsklasse van uw woning, of u nu een taxatie overweegt of een vraagprijs vaststelt. Een makelaar heeft kennis van vergelijkbare woningen die onlangs in uw regio zijn verkocht en kan u helpen een nauwkeurige prijs vast te stellen. De meeste makelaars zijn bereid om over een commissietarief te onderhandelen, dus u kunt uw vraagprijs het beste geheim houden tot na een taxatie. Dan kunt u uw woning voor een hogere prijs verkopen dan u had gedacht.

Meer info over dit artikel: https://suzmakelaars.nl/