Friday, 30 September, 2022

single post

  • Home
  • Een huis kopen – Hoe vind je een goede makelaar
Woningen

Een huis kopen – Hoe vind je een goede makelaar

Een huis kopen – Hoe vind je een goede makelaar

Makelaar

Wanneer u besluit uw huis zelf te verkopen, heeft u de hulp van een vastgoedspecialist nodig. Deze agent heeft toegang tot marktinformatie die van onschatbare waarde kan zijn. Ze weten bijvoorbeeld voor hoeveel het gemiddelde onroerend goed is verkocht en wat er voor het onroerend goed in behandeling is. Deze gegevens helpen de makelaar om te beoordelen of uw verhuisplan financieel haalbaar is. Daarnaast kan een vastgoedspecialist u adviseren over de prijsbepaling van het onroerend goed om uw kans op een topaanbieding te maximaliseren.

Als u niet met één makelaar te maken wilt hebben, overweeg dan een multi-makelaar meer info op deze site. Een multi-bureau is een groep van minimaal drie makelaars, allemaal met verschillende delen van de postcode. Dit betekent dat de makelaars een grotere kans hebben om een koper te vinden. Het betekent ook dat uw agent een groter gebied kan bestrijken dan een enkele agent. Een multi-bureau kan ook een goedkoper commissietarief aanbieden, maar u zit vast aan een langetermijncontract.

Hoewel een goede makelaar u een eerlijke schatting kan geven van wat uw huis waard is, moet u op uw hoede zijn voor onrealistische schattingen. Over het algemeen geven makelaars een hoge schatting omdat ze proberen uw huis te verkopen. Desalniettemin kunt u binnen enkele minuten hoog gewaardeerde agenten op een website vinden. Een voorbeeld is HomeLight, dat een lijst bevat van hooggewaardeerde agenten in uw regio. De website van de makelaar bevat ook getuigenissen van eerdere klanten.

Informatie over dit onderwerp: Suzmakelaars.nl